Ez a cikk 4 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Székely napok a Nagycsarnokban

2015-09-02

Vámház krt-i Vásárcsarnok
(Budapest IX. Vámház krt. 1-3.)

2015. szeptember 8-10.

  • kedd-csütörtök: 6.00 – 18.00


Idén hetedik alkalommal ad otthont a budapesti Nagyvásárcsarnok a már hagyományossá vált Székely Napoknak.

Az érdeklődés egyre nagyobb mind a székelyföldi termelők, mind a budapesti vásárlók részéről, ezért a szervezők a mennyiséggel szemben a minőségre fektetik a hangsúlyt és olyan prémium minőségi, különleges termékeket mutatnak be, melyek a magyarországi kereskedelmi forgalomban nem vagy csak nagyon kevés helyen kaphatóak és melyekre egyre nagyobb igény mutatkozik a magyarországi vásárlók részéről.

A háromnapos őszi vásáron a székelyföldi termelők kiválóságainak több száz minőségi termékét, mint pl. a havasi bio mézet, a csíki áfonya pálinkát, a csíksomlyói Salvator keserűvel töltött kézműves csokoládét, a bivaly tejfölt, erdei gyümölcsből készült szörpöket és lekvárokat, padlizsán krémet, zakuszkát, hecsedli tinktúrát és az első székelyföldi Hungaricum címre pályázó termelő gyöngytyúk pástétomát is megkóstolhatják a látogatók a Központi Vásárcsarnok földszintjén felállított standokon.

A nemzetközi díjakkal büszkélkedő Salvator keserű, a szintén nemzetközi hírnévnek örvendő székelyföldi gyógytea készítők mellett székelyruha készítők, korondi keramikusok is bemutatkoznak rendezvényünkön.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

facebook.com/szekelytermekek.hu
facebook.com/piaconline
Kalendárium

2020. március 29.
vasárnap
Auguszta napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Túrókrémmel töltött őszibarack

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok