Túrós lepény (40 szelet)


A túró az egészséges táplálkozás egyik legsokoldalúbban használható alapanyaga. A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók a tésztához:

200 g búzaliszt
100 g szójaliszt
200 g margarin
2 evőkanál barnacukor (50 g)
1 tojás
reszelt citromhéj
kb. 1 dl tejföl

Hozzávalók a töltelékhez:

1 kg tehéntúró, villával összetörve
2 dl tejföl
3 tojássárgája
100 g méz
5 evőkanál szójapehely (50 g)
50 g mazsola, áztatva, leszűrve

Hozzávalók a tetejére:

100 g baracklekvár
3 tojásfehérje
1 kávéskanál cukor

Az elkészítés módja:

1, A liszteket elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzákeverjük a cukrot, a tojást, a citromhéjat és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Fél órán keresztül pihentetjük hűtőszekrényben.
2, A töltelékhez való összes anyagot összekeverjük jó alaposan egy tálban.
3, A tésztát nagyméretű tepsibe simítjuk, megszurkáljuk, majd előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben világos barnára sütjük (kb. 10-12 perc).
4, A tölteléket a tésztára simítjuk, és megsütjük (10-15 perc), majd bekenjük lekvárral.
5, A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, és nyomózsákba téve berácsozzuk vele a túró tetejét.
6, Annyi időre tesszük vissza a sütőbe, hogy a tojáshab megszíneződjön (kb. 5 perc).
7, Tepsiben szeleteljük.

Energiatartalom:
632 KJ/szelet (151 Kcal)

8 g zsír
12 g szénhidrát
7 g fehérje
Kalendárium

2017. október 23.
hétfő
Gyöngyi napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztó ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Karfiol tarka mártásban (6 adag)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok