Toscanai szilva


Gyümölcsös desszert ItáliábólHozzávalók

12 nagy szem magvaváló szilva
7 dkg cukor
1 ek. tej
7 dkg margarin
1 evőkanál rétesliszt
3 dkg mandula
2 dl tejszín vagy 4 gombóc vaníliafagylalt

Elkészítés:

A szilvákat hosszában félbevágjuk, kimagozzuk. A mandulát forró vízbe rakjuk, barna héját lehúzzuk, majd vékonyan felszeleteljük. A sütőt 250 °C-ra előmelegítjük. A szilvákat vágott felükkel felfelé tűzálló tálra egymás mellé rakjuk. A margarint a cukorral, a liszttel és a tejjel serpenyőben habosra keverjük, majd 1-2 percig kevergetve forraljuk, majd levesszük a tűzről, kiskanállal a szilvaszemek tetejére halmozzuk, és a mandulaszeleteket a tetejére nyomkodjuk. Betesszük a sütőbe, és kb. 10 percig sütjük. Forrón, tejszínhabbal és vaníliafagylalttal kínáljuk.
Kalendárium

2018. december 09.
vasárnap
Natália napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tofu-burger (12 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok