Tojásos vagdalt (20 szelet)
Hidegen és melegen is fogyasztható.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.
Hozzávalók:
150 g szójagranulátum, 3 dl vízben áztatva
só
bors
pirospaprika
4 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 evőkanál olaj
1 közepes méretű vöröshagyma (100 g), aprítva
150 g barnakenyér, vízben áztatva, kicsavarva
6 tojás, ebből 4 keményre főzve
Az elkészítés módja:
1, A szójagranulátumot összekeverjük a sóval, a fűszerekkel és a fokhagymával.
2, 1,5 evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát.
3, szójához adjuk a hagymát, a kenyeret és a két nyers tojást, majd nagyon alaposan összedolgozzuk.
4, Egy kisméretű sütőformát ½ evőkanál olajjal kikenünk. Belesimítjuk a massza felét. A 4 egész főtt tojást sorba a közepére rakjuk, kicsit belenyomkodva a masszába, és befedjük a maradék keverékkel.
5, Forró sütőben készre sütjük (kb. 25 perc).
Energiatartalom:
404 KJ/szelet (96 Kcal)
5 g zsír
7 g szénhidrát
5 g fehérje
Kalendárium
2019. december 07.
szombat
Ambrus napja van.
Árak
Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!
Gombavizsgálat
A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:
Fidel Gasztró
Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.
Receptek
Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!
Mai recept:
Ha a többi receptre kíváncsi:
Hungarikumok
Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!