Thaiföldi ananászos sült rizs


A szokatlan ízek kedvelőinek.Hozzávalók:

3 közepes méretű ananász
200g rizs
120 ml olaj
500 g csirkemell
250 ml halszósz
125 g korianderlevél
250 g kesudió
250 g mazsola
bors

Elkészítés:

A rizst megfőzzük. Az ananászokat megmossuk, és levágjuk a tetejüket, majd kiszedjük a belüket. Az ananászhúsból másfél csészényit apró kockákra vágunk. A csirkehúst felkockázzuk és megfűszerezzük, egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a húst 3-5 percig pirítjuk. Ezután belekeverjük a rizst, az ananászt, a megpirított kesudiót, a finomra vágott koriandert és a mazsolát, és egy még 1-2 percig együtt főzzük. A húst ezután elosztjuk a kikapart ananászhéjjakban, az ananászokat alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőben fél órát sütjük. Tálaláskor a fóliákat eltávolítjuk, az ananászokat a tetejükkel lefedve szolgáljuk fel.
Kalendárium

2018. december 10.
hétfő
Judit napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tofu-burger (12 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok