Ez a cikk 5 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Gombaverseny 2014

2014-09-29


2014. október 14-én 8.00-14.00 óráig kerül megrendezésre 15. alkalommal az ’Országos Gombafelismerési Verseny’. A rendezvény helyszíne, már megszokott módon, a Vámház körúti Vásárcsarnok.

A versenyen felismerésre bemutatott gombákat reményeink szerint nagyobb választékból meríthetjük, mint az elmúlt években. Az optimizmusra az idei év nyarától esett szokatlanul sok eső adhat okot, ami várhatóan ősszel is folytatódik.

Számos olyan faj megjelent, ami ritka, illetve nagyobb számban azok, amelyek alig-alig fordulnak elő, kis mennyiségben. De a „megszokottak” is jóval nagyobb számban gyűjthetők mint korábban, tehát az idei év „jó gombászévként” rögzül majd ezen hobbit lelkesen űzők emlékezetében.

Kalendárium

2020. április 08.
szerda
Dénes napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges batyu (12 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok