Szójás juhtúrógaluska (4 adag)
A hagyományos galuskánál sokkal egészségesebb. Készíthetjük köretnek, tojásos galuskának, vagy csak tejföllel meglocsolva, esetleg reszelt sajttal megszórva, önálló fogásnak.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.
Hozzávalók:
150 g juhtúró
1 tojás
1 evőkanál szójaliszt
1 evőkanál búzaliszt
Az elkészítés módja:
1, Összekeverjük az összes komponenst.
2, A lágy tésztából forró vízbe apró galuskákat szaggatunk. Megfőzzük (kb. 5 perc), majd leszűrjük. Forrón tálaljuk.
Energiatartalom:
655 KJ/adag (156 Kcal)
9 g zsír
7 g szénhidrát
11 g fehérje
Kalendárium
2019. február 23.
szombat
Alfréd napja van.
Árak
Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!
Gombavizsgálat
A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:
Fidel Gasztró
Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.
Receptek
Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!
Mai recept:
Ha a többi receptre kíváncsi:
Hungarikumok
Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!