Szójás fánk (12 darab)
A könnyű fánktészta és a fűszeres szójás töltelék remek összhangját egy csésze tea, vagy egy pohár sör egészítheti ki.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.
Hozzávalók a tésztához:
200 g burgonya
só
20 g élesztő
1 dl tej
1 csipet cukor
400 g liszt
80 g margarin
3 tojássárgája
Hozzávalók a töltelékhez:
2 evőkanál olaj
60 g hagyma, aprítva
100 g szójagranulátum, 3 dl vízbe áztatva
só
bors
pirospaprika
1 csokor petrezselyem, aprítva
1 evőkanál tejföl
olaj a sütéshez
20 g füstölt sajt, reszelve
Az elkészítés módja:
1, A burgonyát héjában megfőzzük sós vízben. Meghámozzuk, összetörjük, és hagyjuk kihűlni.
2, Az élesztőt a tejben egy csipet cukorral és liszttel felfuttatjuk.
3, A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzádolgozzuk a burgonyát, az élesztős tejet és a tojásokat. A tésztát letakarva, meleg helyen érleljük fél órán keresztül.
4, Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a szóját és a fűszereket. Állandó kevergetés mellett, a nedvesség eltávozásáig pároljuk. Hozzákeverjük a petrezselymet és a tejfölt.
5, A megkelt tésztát 12 felé osztjuk. Kis lapokká nyújtjuk, és megtöltjük a szójakrémmel, majd összehajtva gombócokat formálunk. 30 percig pihentetjük letakarva.
6, Forró olajban kisütjük. A tetejére – még forrón – reszelt sajtot szórunk.
Energiatartalom:
1526 KJ/darab (364 Kcal)
22 g zsír
31 g szénhidrát
11 g fehérje
Kalendárium
2019. február 23.
szombat
Alfréd napja van.
Árak
Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!
Gombavizsgálat
A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:
Fidel Gasztró
Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.
Receptek
Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!
Mai recept:
Ha a többi receptre kíváncsi:
Hungarikumok
Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!