Szójakolbász (12 adag)
Íze pótolja a hagyományos füstölt kolbászt, de vigyázat, nincs tartósítva!A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.
Hozzávalók:
100 g szójagranulátum
1 evőkanál vegeta
1 kávéskanál fehérbors
250 g karaván sajt, reszelve
1 evőkanál paprika
1 közepes fej hagyma (100 g), reszelve
4 gerezd fokhagyma, összezúzva
Az elkészítés módja:
1, A szóját a vegetával és 6 dl vízzel 10 percig lefedve főzzük, majd a fedőt levéve a levét teljesen elfőzzük.
2, Egy nagy tálban összekeverjük a borsot, a sajtot, a paprikát, a hagymát és a fokhagymát.
3, A sajtos keverékhez adjuk a forró szóját, ami így megolvad, és sima masszává tudjuk dolgozni. Henger alakúra formázzuk, és folpack fóliába csomagolva lehűtjük. (Ha műbélbe töltjük, még jobban emlékeztet a hagyományos kolbászra.)
Energiatartalom:
450 KJ/adag (107 Kcal)
6 g zsír
4 g szénhidrát
9 g fehérje
Kalendárium
2019. december 12.
csütörtök
Gabriella napja van.
Árak
Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!
Gombavizsgálat
A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:
Fidel Gasztró
Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.
Receptek
Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!
Mai recept:
Ha a többi receptre kíváncsi:
Hungarikumok
Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!