Szójakocka vadasan (4 adag)


A kedvelt, hagyományos íz újszerűen!A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

300 g vegyes leveszöldség, reszelve
1 közepes fej hagyma (100 g), apróra vágva
1 evőkanál ecet
3 babérlevél
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál szemes bors
1 evőkanál mustár
200 g szójakocka
1 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt

Az elkészítés módja:

1, Összekeverjük a zöldséget, a hagymát, az ecetet, a babérlevelet, a sót, a borsot, a mustárt, és felöntjük 1 liter vízzel.
2, Ebbe a zöldséges páclébe keverjük a szójakockát. Az egészet felforraljuk, majd egy éjszakán keresztül állni hagyjuk.
3, A szójás keveréket puhára főzzük (kb. 20 perc).
4, Olajon barnára pirítjuk a cukrot. 1 dl vízzel felöntjük, felforraljuk, majd a szójához öntjük.
5, 1 dl tejfölben simára keverjük a lisztet, és a szójához adjuk. Összefőzzük.
6, Tálaláskor meglocsoljuk a maradék tejföllel. Zsemlegombóc vagy csőtészta illik hozzá.

Energiatartalom:
1545 KJ/adag (368 Kcal)

9 g zsír
40 g szénhidrát
30 g fehérje
Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok