Ez a cikk 6 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Székely napok a Nagycsarnokban

2013-05-21

Vámház krt-i Vásárcsarnok
(Budapest IX. kerület, Vámház krt. 1-3.)

2013. május 23-25.

  • csütörtök-péntek: 9.00-18.00
  • szombat: 9.00-15.00

A rendezvény három napja alatt a látogatók megismerkedhetnek Székelyföld természeti szépségeivel, bemutatjuk a székelyek gasztronómiáját, az ott élő emberek népművészetét, népviseletét.

Az érdeklődők megkóstolhatják a székelyek nemzeti italát, a Csíki Áfonyát, valalmint a csíksomlyói zarándokok italát, a Salvatort. Jellegzetes fűszerezésű hús- és sajttermékeket, erdei gyümölcsökből készült lekvárokat, szörpöket, havasi fűszerekkel ízesített mustárokat, a parajdi bányasót, a Ménes birtok borait, a csomboros fűszerezésű székelyföldi töltöttkáposztát és sok más tájjellegű ínyencséget kóstolhatnak.

Turisztikai információkról, valamint szálláslehetőségekről nyújtunk tájékoztatást, valamint Székelyföld nevezetességeiről, kultúrájáról és gasztronómiájáról vetítünk filmeket.

Május 23-án, csütörtök délután 16-17 óra között a Vadrózsák Néptáncegyüttes csíki, széki táncokat mutat be (www.vadrozsak.hu).

Május 24-én pénteken, és 25-én szombaton a Székelyföldi legendárium bemutatójára kerül sor, mely keretén belül kicsik és nagyok egyaránt megismerhetik Székelyöld legendáit (www.legendarium.ro).

www.szekelytermekek.hu
facebook.com/szekelytermekek
facebook.com/csapi

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Kalendárium

2020. március 30.
hétfő
Zalán napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Túrós rizsfelfújt (4 adag)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok