Ez a cikk 7 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Francia séfek látogatása a Nagycsarnokban

2013-01-22

Lyon nemcsak Franciaország, hanem a világ kulináris fővárosa is. Szerencsés földrajzi helyzetének köszönhetően a környékén a mediterrán éghajlat finomságai éppúgy megtalálhatóak, mint a magaslaton készülő kézműves sajtok és a napfényt igénylő szőlőszemekből préselt finom borok. A gasztronómia szerelmeseinek ezrei keresik fel évente a Rhone-Alpes régió fővárosát, hogy elmerüljenek az éttermek, vinotékák, sajtboltok és piacok tengerében. A Francia Idegenforgalmi Hivatal és az Air France most Budapestre hozott egy illusztris csapatot, hogy ízelítőt adjanak a francia város gasztronómiájából.

Az öttagú küldöttség (Mathieu Viannay – 2 Michelin-csillagos séf, a lyoni La Mére Brazier séfje; Joseph Viola – a lyoni Daniel at Denise étterem séfje; Sebastien Bouillet – a lyoni Maison Bouillet cukrász séfje, csokoládémester; Georges Dos Santos – a lyoni George V borbár tulajdonosa, mester sommelier; Bernard Mure Ravaud – sajtmester) két estén keresztül készített exkluzív vacsorát a Grasham Palotában megrendezett gálaesten. Előzetesen meglátogatták a Nagycsarnokot, és ők válogatták össze az alapanyagokat a vacsorához. A küldöttséget lenyűgözte a Nagycsarnok szépsége, tisztasága és a termékek frissessége. Egy igazi reggeli piaci kávézást követően zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat és különféle tradicionális magyar terméket szereztek be.

Kalendárium

2020. április 03.
péntek
Buda, Richárd napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Vörösboros marhagulyás

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok