Sajtos fánkocskák (kb. 70 darab)
Mutatós és finom vendégváró sütemény.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.
Hozzávalók a tésztához:
200 g Graham liszt
50 g szójaliszt
150 g margarin
1 mokkáskanál só
kb. 1 dl tejföl
Hozzávalók a töltelékhez:
3 Mackó sajt (100 g)
100 g margarin
2 evőkanál tejföl
80 g füstölt sajt, reszelve
Az elkészítés módja:
1, A liszteket összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sót és a tejfölt. Sima tésztává gyúrjuk, majd fél órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük.
2, A Mackó sajtot összetörjük villával, és a margarinnal, majd a tejföllel sima krémmé keverjük.
3, A tésztát késfok vékonyságúra nyújtjuk, és a legkisebb pogácsaszaggatóval (kb. 3 cm átmérőjű) kiszaggatjuk.
4, Sűrűn egymás mellé helyezzük a tepsibe (sütés közben egy kicsit összemegy széltében, és csak fölfelé nő).
5, Nagyon meleg, előmelegített sütőben 5-10 perc alatt világosra sütjük.
6, A krémmel két-két kihűlt korongot összeragasztunk. Összenyomkodjuk egy kicsit úgy, hogy a krém kibuggyanjon, és megforgatjuk az oldalán a reszelt sajtban.
Energiatartalom:
214 KJ/darab (51 Kcal)
4 g zsír
2 g szénhidrát
1 g fehérje
Kalendárium
2019. december 13.
péntek
Luca, Otília napja van.
Árak
Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!
Gombavizsgálat
A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:
Fidel Gasztró
Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.
Receptek
Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!
Mai recept:
Ha a többi receptre kíváncsi:
Hungarikumok
Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!