Sajtkrém (kb. 20 szendvicsre)


Szezámmag helyett lenmagot, durvára vágott diót, vagy bármilyen olajos magot is használhatunk. A krémet kenhetjük kenyérre, tölthetjük almába, körtébe, de habroló vagy képviselőfánk tésztájába is.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

1 evőkanál margarin
1 evőkanál Graham liszt
2 dl tej
1 evőkanál szójapehely
150 g füstölt sajt, durván reszelve
1 evőkanál szezámmag

Az elkészítés módja:

1, Megmelegítjük a margarint, majd hozzákeverjük a Graham lisztet. Kicsi megpirítjuk, majd tejjel sima, híg krémmé főzzük.
2, A tűzről levéve hozzákeverjük a szójapelyhet, a sajtot és a szezámmagot. A sajt megolvadásáig keverjük, majd lehűtjük.

Energiatartalom:
214 KJ/adag (51 Kcal)

4 g zsír
2 g szénhidrát
3 g fehérje
Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok