Rizottó keletiesen (6 adag)


Az édes és sós ízek különleges harmóniája teszi érdekessé.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

1 kis üveg zöldborsó (280 g)
1 doboz ananász konzerv (225 g), apró kockákra vágva
2 evőkanál szójaszósz
100 g szójakocka
2 evőkanál olaj
1 közepes méretű hagyma (100 g), aprítva

200 g rizs
50 g mazsola, vízben áztatva, leszűrve
fél csokor petrezselyem, aprítva
50 g mandula vagy pisztácia, durvára aprítva

Az elkészítés módja:

1, Leszűrjük a zöldborsót és az ananászkonzervet. A leveket mérőedénybe öntjük, és vízzel 5 dl-re kiegészítjük. Belekeverjük a szójaszószt. Ebben a lébne főzzük a szójakockát 20 percig.
2, Az olajon megpároljuk a hagymát. Gyengén megsózzuk, és megfuttatjuk rajta a rizst.
3, A rizshez öntjük a szójakockát a főzőlevével együtt, és még 3 dl vizet. Puhára pároljuk.
4, A rizshez keverjük az ananászt, a zöldborsót, a mazsolát és a petrezselymet. 5 percig pároljuk.
5, Mandulával megszórva tálaljuk.

Energiatartalom:
1722 KJ/adag (411 Kcal)

16 g zsír
51 g szénhidrát
17 g fehérje
Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok