Reform zserbó (32 szelet)


Szeletelés és tálalás előtt legalább egy nappal el kell készíteni, bár nem biztos, hogy addig sikerül is eldugni a család elől.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók a töltelékhez:

500 g savanykás lekvár
200 g méz
100 g búzacsíra
250 g darált dió

Hozzávalók a tésztához:

fél dl tej
25 g élesztő
1 mokkáskanál cukor
100 g szójaliszt
350 g Graham liszt
150 g margarin
2 egész tojás + 1 tojássárgája
késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
kb. 1 evőkanál tejföl

Hozzávalók a tepsi kikenéséhez:

1 kávéskanál margarin
1 kávéskanál liszt

Hozzávalók a mázhoz:

3 evőkanál cukor
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál tej
1 evőkanál margarin

Az elkészítés módja:

1, A lekvárt összekeverjük a mézzel és a búzacsírával.
2, Megáztatjuk a tejben az élesztőt és a cukrot.
3, Összekeverjük a liszteket, elmorzsoljuk vele a margarint. Hozzákeverjük a tojásokat, majd összegyúrjuk az élesztős tejjel. Belekeverjük a szódabikarbónát és a sót, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól nyújtható, sima tésztát kapjunk. Jól összedolgozzuk.
4, A tésztát háromfelé osztjuk (nem kell pihentetni). Kinyújtjuk az első tésztát, és a tepsibe simítjuk.
5, Megkenjük a lekváros keverék felével, majd rászórjuk a dió felét. Kinyújtjuk, és rásimítjuk a második tésztalapot, erre a maradék tölteléket simítjuk rá, és végül befedjük a harmadik tésztalappal.
6, A tésztát megszurkáljuk villával, majd előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
7, Egy kis lábosban összekeverjük a cukrot, a kakaót és a tejet. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a margarint. Azonnal a tésztára öntjük, és egyenletesen bevonjuk vele a tésztát. Másnap a tepsiben szeleteljük.

Energiatartalom:
1481 KJ/szelet (353 Kcal)

21 g zsír
31 g szénhidrát
9 g fehérje
Kalendárium

2018. december 09.
vasárnap
Natália napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tofu-burger (12 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok