Ez a cikk 7 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

PORTUGÁL NAPOK A VÁMHÁZ KÖRÚTI VÁSÁRCSARNOKBAN

2012-05-31

Helyszín:
Vámház körúti Vásárcsarnok
(Budapest IX. kerület, Vámház krt. 1-3.)

Időpont:
2012. június 7-9.
(csütörtök-péntek: 9.00-18.00; szombat: 9.00-15.00)

Az AICEP – a Portugál Nagykövetség Kereskedelmi Képviselete és a CSAPI – a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága közös szervezésében második alkalommal kerül sor a “Portugál Napok“ eseménysorozatra.

A “Portugál Napok” ünnepélyes megnyitójának időpontja: 2012. június 7. csütörtök 11.00 óra. A rendezvényt megnyitja: Portugália nagykövete, dr. António Jorge Mendes úr.

A “Portugál Napok” célja, hogy a magyar vásárlókat megismertesse népszerű portugál termékekkel. A portugál termékeket importáló magyar cégek standjain lehetőség lesz nemcsak a híres portói bor vagy a különleges „zöld bor” (vinho verde) megvásárlására, hanem olyan termékek megvételére is, mint a kiváló minőségű portugál extra szűz olívaolaj. Sokféle finom sütemény alapanyagául szolgáló fenyőmagot, ízletes kekszeket, piskótákat, toastkenyereket is kínálnak az érdeklődőknek. Természetesen a csodás aromájú portugál kávét sem hagyhatjuk említés nélkül. (A portugál kávéfogyasztás hagyományaira és kifinomultságára jellemző, hogy a portugál nyelv több mint egy tucat megnevezést ismer a kávéra.) Június 7-én délelőtt változatos ízvilágú halkonzervek kerülnek kóstoltatásra.

Az élelmiszereken és borokon kívül parafából készült használati tárgyakat is vásárolhatnak majd az érdeklődők. A parafát – a természet eme csodáját – ugyanis nemcsak borosüvegek dugójához, illetve padló- és falburkolathoz használják, hanem remek dísz- és használati tárgyakat is készítenek belőle: szemüvegtokot, poháralátétet, edényalátétet stb.

Ha mindezek után valaki kedvet kap, hogy Portugáliába látogasson, módja nyílik arra, hogy a helyszínen válasszon a jelenlévő utazási irodák kínálatából.

Folyamatosan frissülő további információk eléréséhez kattintson az alábbi linkre: https://www.facebook.com/events/388455334540018/

Kalendárium

2020. március 29.
vasárnap
Auguszta napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Túrókrémmel töltött őszibarack

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok