Ravioli (6 adag)


A legszebb ravioli tésztagépen állítható elő, de az ügyes kezűek a nélkül is el tudják készíteni. A töltelék maradéka felhasználható melegszendvics alapanyagnak.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók a tésztához:

400 g Graham liszt
1 csipet só
3 tojás
100 g mirelit spenót, felengedve

Hozzávalók a töltelékhez:

1 evőkanál olaj
100 g póréhagyma, aprítva
100 g szójagranulátum, 2 dl vízbe áztatva
3 gerezd fokhagyma, összezúzva

pirospaprika
fél szerecsendió, reszelve
1 tojás

Hozzávalók a tetejére:

2 dl tejföl
50 g parmezán sajt, reszelve

Az elkészítés módja:

1, Összegyúrjuk a tészta komponenseit. Fényesen sima, kemény tésztát kell kapnunk.
2, Az olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a szóját, és állandó keverés mellett addig pároljuk, amíg egy kicsit megpirul.
3, A szójához keverjük a fokhagymát, a fűszereket, és ha már kihűlt, a tojás sárgáját is. Ha nem elég krémszerű, adjunk hozzá egy kevés tejfölt.
4, A tésztát bőven lisztezett deszkán két egyforma, vékony lappá nyújtjuk.
5, Az egyik tésztára egymástól kb. 3 cm távolságra borsónyi halmokat rakunk a töltelékből. A köztük levő tésztát bekenjük a maradék tojásfehérjével.
6, Ráfektetjük a másik lapot, és a köztes részeken jól összenyomkodjuk, hogy a töltelék körül ne maradjon levegő.
7, Az összenyomott részen derelyevágóval négyszögekre vágjuk a tésztát, és forró, sós vízben kifőzzük (kb. 10 perc).
8, A leszűrt tésztát tejföllel meglocsoljuk, és meghintjük reszelt sajttal.

Energiatartalom:
1982 KJ/adag (472 Kcal)

18 g zsír
53 g szénhidrát
26 g fehérje
Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok