Rakott zöldbab (6 adag)


Ezt az egyszerű, könnyű egytálételt karfiolból vagy kelkáposztából is elkészíthetjük.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

300 g zöldbab, feldarabolva

100 g rizs
80 g hagyma, aprítva
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 evőkanál olaj
100 g szójagranulátum, 3 dl vízbe áztatva
bors
pirospaprika
2 dl tejföl
1 tojás
1 csokor petrezselyem, aprítva

Az elkészítés módja:

1, A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
2, A bab főzőlevét 2 dl-re kiegészítjük, és megpároljuk benne a rizst.
3, A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a szóját, a borsot és a pirospaprikát. Egy kicsit megpirítjuk.
4, A tejfölt összekeverjük a tojással és a petrezselyemmel.
5, A babot, a rizst és a szóját felváltva egy mély tűzálló tálba rétegezzük. A tetejére bab kerüljön. A rétegek közé egy kevés tejfölt locsolunk, és a tetejét is azzal fedjük be.
6, Közepes hőmérsékletű sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Energiatartalom:
1288 KJ/adag (307 Kcal)

17 g zsír
26 g szénhidrát
13 g fehérje
Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok