Rakott zabpelyhes palacsinta (6 adag)
Ez a különleges palacsinta hagyományos töltelékkel is elkészíthető.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.
Hozzávalók a palacsintához:
100 g zabpehely
100 g Graham liszt
100 g finomliszt
2 csipet só
2 tojás
1,5 dl tej
kb. 4 dl szódavíz
1 evőkanál olaj (a sütéshez)
Hozzávalók a paprikáshoz:
2 evőkanál olaj
1 fej hagyma (80 g), aprítva
1 zöldpaprika (100 g), szeletelve
100 g szójakocka, 2 órán keresztül vízbe áztatva, leszűrve
só
bors
pirospaprika
őrölt kömény
2 dl tejföl
Az elkészítés módja:
1, A palacsinta összes komponensét összekeverjük. Legalább fél órán keresztül pihentetjük, majd kb. 12 darab palacsintát sütünk belőle.
2, A palacsintákat feltekerjük, majd ujjnyi széles kis csigákra szeleteljük.
3, Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd a zöldpaprikát. Rádobjuk a szóját, és jól átforgatjuk. Megfűszerezzük, majd felöntjük kb. fél liter vízzel, és 20 perc alatt rövid lére főzzük.
4, A pörkölthöz keverjük a tejföl felét.
5, Tűzálló tálba egymásra rétegezzük a palacsinta szeleteket és a pörköltet. Közben a tejfölös levével locsolgatjuk.
6, Tetejére simítjuk a maradék tejfölt, és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Forrón tálaljuk.
Energiatartalom:
1999 KJ/adag (477 Kcal)
25 g zsír
44 g szénhidrát
19 g fehérje
Kalendárium
2019. február 20.
szerda
Aladár, Álmos napja van.
Árak
Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!
Gombavizsgálat
A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:
Fidel Gasztró
Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.
Receptek
Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!
Mai recept:
Ha a többi receptre kíváncsi:
Hungarikumok
Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!