Ez a cikk 8 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

GOMBAVERSENY 2011

2011-10-03

Hol van már a tavalyi év, amikor szinte végig esett az eső és bizony bőven volt „vad” gomba? - mondhatnák a gombagyűjtők. Az idei évben „gombafronton” a természet bizony ínséges oldalát mutatta meg. Már a tavasz sem örvendeztette meg a gombák iránt érdeklődőket és egy kis nyár közepén hullott eső kivételével szinte végig száraznak mondható időjárás volt, ami még most az őszi szezonra is erősen rányomta bélyegét.
A közeljövőben megrendezendő 12. ’Országos Gombafelismerési Verseny’ anyagának összeállítása bizony komoly fejtörést okoz jelenleg és nagy valószínűséggel a 60 fajból nem sok élő példány fog terítékre kerülni. A verseny a már a megszokott helyen, a Vámház körúti Vásárcsarnokban kerül megrendezésre 2011. október 11-én.

Kíváncsian várjuk ebben a némiként különös helyzetben, hogyan szerepelnek a résztvevők.
Kalendárium

2020. április 09.
csütörtök
Erhard napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Zöldséges fasírt (kb. 25 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok