Püspökkenyér (18 szelet)
Hosszú ideig frissen tartható sütemény. Dúsítható darabolt, szárított gyümölcsökkel, vagy durvára vágott olajos magvakkal (dióval, mogyoróval, mandulával, stb.).
A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.
Hozzávalók a tésztához:
3 tojás
100 g barnacukor
1 csomag vaníliás cukor
100 g Graham liszt
1 csomag sütőpor (12 g-os)
50 g mazsola, megáztatva
50 g szójagranulátum
1 dl tej
50 g étcsokoládé, összevagdalva
50 g színes gyümölcszselé, összevagdalva
1 kávéskanál margarin
Hozzávalók a mázhoz:
2 evőkanál barnacukor
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál margarin
Az elkészítés módja:
1, A tojások sárgáját habosra keverjük a cukrokkal.
2, A lisztet elkeverjük a sütőporral, a mazsolával, a szójával és a tejjel.
3, A két keveréket összedolgozzuk, hozzáadjuk a csokoládét, a gyümölcszselét és a tojások habbá vert fehérjét.
4, Margarinnal kikent, lisztezett őzgerincformába simítjuk, és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.
5, A mázhoz a cukrot és a kakaót összekeverjük, és egy evőkanál vízzel sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a margarint is. Ha elkészült, bevonjuk vele a süteményt.
Energiatartalom:
524 KJ/szelet (125 Kcal)
4 g zsír
19 g szénhidrát
4 g fehérje
Kalendárium
2019. december 07.
szombat
Ambrus napja van.
Árak
Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!
Gombavizsgálat
A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:
Fidel Gasztró
Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.
Receptek
Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!
Mai recept:
Ha a többi receptre kíváncsi:
Hungarikumok
Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!