Mandulás epertorta (20 szelet)


Könnyű, nagyon kiadós ünnepi torta.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók a tésztához:

6 tojás
150 g méz
1 csomag vaníliás cukor
125 g Graham liszt
25 g szójaliszt
100 g mandula, darálva
1 csipet só
1 kávéskanál citromlé
1 kávéskanál vaj, a tortaforma kikenéséhez

Hozzávalók a krémhez:

2 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
200 g méz
250 g Rama margarin
500 g eper

Az elkészítés módja:

1, A tojások sárgáját habosra keverjük 2 evőkanál vízzel, a mézzel és a vaníliás cukorral.
2, A kétféle lisztet és a mandulát alaposan összekeverjük.
3, A tojások fehérjéből kemény habot verünk a sóval és a cit5romlével. Óvatosan hozzáadjuk először a mézes, majd a lisztes keveréket.
4, Egy tortaforma alját kivajazunk, majd megszórjuk liszttel. Beletöltjük a tésztát, és előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Néhány percig a formában hűtjük, majd rácsra csúsztatva hagyjuk teljesen kihűlni.
5, A pudingport megfőzzük a tejjel, és hozzákeverjük a mézet. Hagyjuk kihűlni.
6, A margarint habosra keverjük, és hozzáadjuk a pudingot. Jól összedolgozzuk.
7, A tortalapot háromfelé vágjuk.
8, Az eperből néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kis darabokra vágjuk.
9, A tortalapokat megkenjük krémmel, majd megszórjuk eperrel. Erre újra krémet simítunk, és csak erre kerül a következő tortalap, amit ugyanilyen módon kenünk meg. Végül az egész tortát bevonjuk krémmel, és a félretett eprekkel díszítjük. Egy napra hűtőszekrénybe helyezzük.

Energiatartalom:
1230 KJ/szelet (293 Kcal)

17 g zsír
27 g szénhidrát
7 g fehérje
Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok