Mákos kevert (20 darab)


A magas tápértékű mák értékes ásványi anyagokat, vitaminokat, fehérjét, és esszenciális zsírsavakat tartalmaz.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

100 g margarin
200 g méz
2 tojás
80 g Graham liszt
60 g szójaliszt
1 csomag sütőpor
150 g mák, darálva
1 mokkáskanál őrölt fahéj
2 dl tej
100 g savanykás lekvár

Az elkészítés módja:

1, A margarint habosra keverjük a mézzel, majd a tojásokkal.
2, Egy mély tálban egyenletesen összekeverjük a liszteket, a sütőport, a mákot és a fahéjat.
3, Erős keverés közben váltakozva hozzáadjuk a tojásos masszához a lisztkeveréket és a tejet.
4, A margarinnal kikent, kilisztezett, kisméretű (kb. 20 x 35 cm-es) tepsiben, aminek csak az alját kenjük ki, előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
5, A tésztát hagyjuk kihűlni a tepsiben, majd félbevágjuk, és megkenjük lekvárral. Néhány órai állás után szeleteljük, vagy pogácsaszaggatóval kis hold alakokat vágunk belőle.

Energiatartalom:
689 KJ/darab (164 Kcal)

8 g zsír
17 g szénhidrát
5 g fehérje
Kalendárium

2018. december 09.
vasárnap
Natália napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tofu-burger (12 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok