Tippek a heti bevásárláshoz
A nagybevásárlás valahogy senkinek sem a kedvence. Vagy a nagy tömeg miatt vagy, mert mindig elfelejtődik valami fontos dolog, de a vége mindig csak az idegeskedés. Összeszedtünk néhány tippet, amit alkalmazva sokkal könnyebb lesz az egész procedúra!

Klasszikus jótanács: írjunk bevásárlólistát!
Ha valami elfogy otthon, azonnal írjuk fel a telefonba vagy egy jegyzetre. Így a boltba menetel előtt szinte át sem kell gondolni a dolgokat, hiszen a szükséges alapanyagok már össze lesznek gyűjtve előre! Ha megtervezzük, mire van szükségünk, akkor nem érhet az a kellemetlen meglepetés bennünket egy kétórás bevásárlás után, hogy valami hiányzik a vacsorához.
Készítsünk fotót a hűtőről!
Törekedjünk arra, hogy mindig legyen a hűtőben 2-3 fajta zöldség, gyümölcs. Ennyi mindent azonban elég nehéz fejben tartani, és hiába van valamiből néhány szem, ha a recepthez minimum fél kiló kéne belőle. Éppen ezért kiváló ötlet, ha lefotózzuk a hűtőben található zöldséget és gyümölcsöt, így pontosan látjuk majd a boltban, mennyi van belőle otthon!

Raktározzunk, amiből lehet!
A raktározás azért nagyon jó, mert így elég csak a friss vagy romlandó élelmiszerek beszerzésére koncentrálni a vásárláskor. Néhány alapélelmiszer, amiből mindig legyen otthon:
- Tartós élelmiszerek: liszt, cukor, tojás, só, tészták, rizs
- Hűtött alapélelmiszerek: vaj, tejföl, tej, joghurt, sajt
- Konzervek: tonhal, zacskós leves
- Fagyasztott élelmiszerek: borsó, hús, esetleg készételek
Ha mindig van valami ezekből az alapvető élelmiszerekből a konyhában, akkor még a legreménytelenebb helyzetben is lesz mit az asztalra tenni!
