Hungarikumok
A gulyás talán a legalapvetőbb, legismertebb, legegyértelműbben magyaros étel. Neve, némi írásbeli módosulással (gulasch, gulash) átvándorolt a legkülönfélébb idegen nyelvekbe is.
Ha egyetlen tájegységgel kéne jellemezni egy külföldinek Magyarországot, a megkérdezettek döntő többsége alighanem a délibábjáról, gulyáiról, gémeskútjairól, csárdáiról és kilenclyukú hídjáról híres Hortobágyot választaná megoldásként.
A Tehuacán völgyéből származó leletek arról tanúskodnak, hogy 3000 évvel ezelőtt az ott élők már foglalkoztak a paprika termelésével. A manapság legmagyarabbnak ismert fűszernövényünk hazai története ezzel szemben alig néhány száz évre tehető.
A Zemplénben fekvő hegység déli lejtőin, a Tokaj-Hegyalján terem az a világhírű szőlőfajta, amelyből a bor-gasztronómia egyik világszerte ismert nedűje készül.
Hazánk egyik legjobban fogyó exportcikke hosszú ideje a bor, amely legalább annyira hozzákötõdött a rólunk kialakult képhez, mint a paprikás ételek és a délibábos puszták. Az alábbiakban rövid áttekintés olvasható a legjellegzetesebb bortípusokról, továbbá a különféle borokhoz kapcsolódó lgefontosabb gasztronómiai hagyományokról.
Kalendárium

2020. március 29.
vasárnap
Auguszta napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Túrókrémmel töltött őszibarack

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok