Ez a cikk 12 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Fehérvári úti Vásárcsarnok – „átcímkézés-mentes övezet”

2007-04-25

A 4-es Metró építése miatt feldúlt a Fehérvári úti Vásárcsarnok környéke, mégis átmeneti visszaesés után ismét élénk a piac forgalma, hétköznapokon is több ezer vásárló tölti meg kosarát friss zöldséggel, tejtermékkel, hússal. A vásárlók körében a csarnok töretlen népszerűségének egyik oka, hogy itt garantáltan jó minőségű termékeket vehet az ember.Túlzás nélkül ki lehetne tenni a csarnok homlokzatára az "Átcímkézés-mentes övezet" feliratú táblát. Itt ugyanis csak állatorvosok által többszörösen ellenőrzött, az áru útját szigorú bizonylatokkal nyomon követő rendszer szűrőjén jut a vásárlóhoz a hús, illetve a tejtermék, és az áru döntő többsége hazai termelőktől származik. A piac környéki közlekedési nehézségek miatt sokan időlegesen a különféle hipermarketek felé vették az irányt, ám hamar rájöttek, hogy igazán megbízható, egészséges élelmiszert itt – és a CSAPI többi piacán – lehet beszerezni, gyorsan megindult a visszaáramlás a jól bevált Fehérvári úti Vásárcsarnokba. A mindig friss zöldségről, gyümölcsről a piacon árusító őstermelők is gondoskodnak, akik a főváros környéki kertekben termesztett paprikával, hagymával, almával, a saját portáról származó tejtermékekkel színesítik a választékot. Ráadásul az emeleten működik az „ízek utcája”, ahol többféle konyha remekei között igazi bőség zavara ad feladványt, hogy mit együnk ebédre. A rétes boltban pedig 14 féle finomság készül naponta, közöttük az állítólag csak itt kapható krumplis rétes, amiért van aki hetente Újpestről utazik ide. A megszokott árukínálat mellett több újdonság is növeli a Fehérvári úti Vásárcsarnok vonzerejét. Nemrég nyílt itt meg az eredeti orosz élelmiszereket, édességeket, halból készült különlegességeket árusító ARABAT, ami máris megtalálta törzsvásárló közönségét. A piac szomszédságában lévő egészségügyi központ látogatóinak igényét követve gyógyászati segédeszközöket forgalmazó üzlet is működik. Ezen kívül számítógépes eszközök, valutaváltó, órajavító, kulcsmásoló teszi teljessé a szolgáltatások körét.
Kalendárium

2020. április 03.
péntek
Buda, Richárd napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...
Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Vörösboros marhagulyás

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok