Édes okara-felfújt (12 szelet)


A püspökkenyérhez hasonlóan dúsíthatjuk szárított gyümölccsel, dióval és csokoládé darabokkal.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.hu oldalain elérhető szakácskönyvéből való.


Hozzávalók:

3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál méz (50 g)
50 g nedves okara (szójadara)
50 g mazsola, megáztatva
1 csipet só
1 kávéskanál olaj

Az elkészítés módja:

1, A tojások sárgáját simára keverjük a vaníliás cukorral és a mézzel, majd hozzáadjuk az okarát, a mazsolát, a sót, és végül a tojások kemény habbá vert fehérjét.
2, A masszát kiolajozott sütőformába simítjuk. És előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Kihűlve szeleteljük.

Energiatartalom:
237 KJ/szelet (57 Kcal)

2 g zsír
7 g szénhidrát
2 g fehérje
Kalendárium

2018. december 14.
péntek
Szilárda napja van.


Árak

Tekintse meg nagyobb vásárcsarnokaink zöldség-, gyümölcs- és húsárait!


Aktuális árlista

Piacok, Vásárcsarnokok

Tekintse meg piacaink leírását, nyitva tartását...




Tanúsítvány


Gombavizsgálat

A Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága az alábbi telephelyeken és időpontokban végez ingyenes gombavizsgálatot:

Időpontok és helyszínek

Fidel Gasztró

Állandó szakértőnk, Fidel Gasztró segít, hogy megismerje az alapanyagokat, amelyeket a konyhában használ. Itt megtalálhat az abált szalonnától a zsályáig mindent, ami a szakácskönyvben előfordulhat.


Receptek

Nem tudja mit főzzön vacsorára? Fidel Gasztró ebben is segít! Használja ki a nagyszerű alkalmat, hogy tanácsot kérjen mesterszakácsunktól!

Mai recept:
Tojásos okara (8 darab)

Ha a többi receptre kíváncsi:
Összes recept

Hungarikumok

Ismerje meg jellegzetes magyar termékeinket, melyek híressé tették országunkat!

Hungarikumok